Vi uppmanar näringslivet – kliv fram och berätta om allt gott vi gör tillsammans!

”Varför hålla tyst om de fantastiska samhällsinsatser som görs bland företag, organisationer och givare.”

Om det blir känt hur många företag och företagsledare som på olika sätt bidrar till en bättre värld så kommer fler haka på, både vad gäller att bidra och att berätta om sina insatser.
Vi uppmanar därför företag och organisationer – kliv fram, var öppna med ert engagemang för en bättre värld, berätta stolt om vad ni gör och uppmuntra andra att göra gott. Att berätta om det vi gör får dubbel effekt, genom insatsen i sig och genom att inspirera andra.

– Inom koncernen Edward Lantz AB använder vi vår kompetens och drivkraft för att utveckla hållbara verksamheter. Allt vi gör bidrar till att göra hela samhället bättre, säger ekonomichefen Maria Larsson.

– Vi tror på entreprenörskapets kraft att göra samhället bättre och vi vet att allt vårt arbete och pengarna vi lägger på hållbarhetsprojekten verkligen gör skillnad och det är en härlig känsla. När vi upptäckte Hand in Hands projekt i Indien såg vi en chans till att göra en till konkret insats. När vi fick höra hur organisationen under två år skulle hjälpa byar i Indien att hjälpa sig själva genom att förbättra infrastruktur som skolor, datorcentrum, toaletter samt lära kvinnor starta företag ville vi bidra, säger Edward Lantz.

– Det stämde bra överens med vad vi står för: Att entreprenörskap är motorn till ett fungerande samhälle och en fungerande värld, säger Maria Larsson.

Ett av företagen i koncernen Edward Lantz AB är resebyrån XLNT Travel som länge haft fokus på hållbarhetsarbete och fick uppdraget att driva projektet med Hand in Hand.

– För oss handlar det först och främst om att involvera medarbetarna. Vi tror på att ta ansvar för vårt gemensamma samhälle där alla våra medarbetare på ett eller annat sätt vill engagera sig i det. Vi vill inte bara driva välgörenhetsprojekt utan vi arbetar strategiskt med att få in hållbarhet som en viktig del i våra verksamheter och våra affärer, fortsätter Maria Larsson.

Fram till 2020 hjälper XLNT Travel Hand in Hand genom att stötta den indiska byn Wahagaon. Representanter från resebyrån har själva besökt en liknande by i Indien för att med egna ögon se hur ett motsvarande projekt burit frukt.

– Resultatet är häpnadsväckande. Jag vet att pengarna vi satsar på Hand in Hands arbete för att hjälpa andra verkligen gör skillnad. Och inte bara för stunden, utan det förändrar situationen för hela byar under en lång tid framöver. Det är fantastiskt, säger Edward Lantz.

För närmare information kontakta:

Edward Lantz, VD
070-552 33 54, edward@edwardlantz.se

Maria Larsson, ekonomichef
070-340 63 06, maria@edwardlantz.se

Läs mer om oss och vad vi gör på www.edwardlantz.se